Om villmarkshistorier.no

J-EP_Båtstrand_croppet
Fra en orkan på Laksfjordvidda i 2003 hvor jeg var på tur med Tommy Båtstrand. En to ukers fjelltur fra Pasvik til Levajok, via Tana. Lå værfast ved Dævkenhanjokka med Aleksander Gamme grunnet dårlig vær. Foto: Tommy Båtstrand

Villmarkshistorier.no ble startet av Jan-Eilert Pedersen i 2001. Jan-Eilert startet en liten webside for å formidle natur og villmarksopplevelser gjennom web. Siden har det blitt flere oppdrag for magasiner og blader. Det har etterhvert blitt en rekke fotografier og tekster i Villmarksliv, Friluftsliv, Jakt og Fiske og mange andre. To utstillinger, en bok, en rekke foredrag og de siste par åra en del blogging

I 2009 kom bok «Nord i villmarka» ut. Etter mer enn 1000 feltdøgn i villmarka over hele Nordkalotten i perioden 2001 til 2007.

Jan-Eilert Pedersen er utdannet sykepleier og har både arbeidet både som lønnsmottaker og gjennom eget firma. Som naturformidler har  han i perioder arbeidet profesjonelt opp til 50% størrelse. For tiden arbeides det med en rekke prosjekter med utgangspunkt ved småbruket i Gransherad i Telemark.

Jan-Eilert om bloggen: villmarkshistorier.no

IMG_5488
Store deler av materialet er publisert fra mobiltelefon. Bildematerialet blir også redigert på farten.

I 2000 startet jeg villmarkshistorier.no en liten nettside med oppdateringer om diverse turer og turopplevelser. Disse sidene ble lagt ned i 2005 under Nord i villmarka- prosjektet, fordi det var for tungvint og tidkrevende. I 2009 ble Nord i villmarka- prosjektet avsluttet med bokutgivelse.

Fra 2009 ble det på nytt blogging. Bloggen er en slags offentlig dagbok om hva vi holder på med i øyeblikket. Blogging har nå blitt enklere å administrere. Det meste publiseres «on the run» under emneknaggen «feltblogg» fra mobiltelefon.

De fleste oppdateringer er fra nærområdet i Telemark. Les mer om hva jeg tenker om bloggen i et intervju i DNTs Kjentfolk her: https://jan-eilert.com/2014/07/25/gregar_og_om_blogginga/

Fra januar 2009 til mai 2015 så har det blitt omkring 1500 oppdateringer i bloggen. Naturligvis i litt varierende kvalitet. Det anbefales derfor å bruke menyene og se litt på de som har emneknagg: SmåbruketTelemark, Småtekster og dikt, video, naturfotografering med flere.

Språk og bildematriell

Språket i bloggen er blanding av nynorsk, bokmål og dialekt. Jeg skriver normalt bokmål, men snakker dialekt og da har det blitt slik. Bildemateriale er en blanding av mobiltelefonbilder og bilder fra systemkamera. Derfor vil bildekvaliteten variere. De siste åra er bildene tatt med mobil merket. Mesteparten av bildematrialet blir kun redigert med mobiltelefon før publisering for å gjøre det enklest mulig.