Avsluttar dagen på verksted

Denne lille sleden som er lagd av Gørna Larsson (Oinakka) fikk jeg lagd til meg for en del år siden. Det er en praktisk liten slede som det både går an å gå på ski bak (håndbrems) og som det går an å kjøre med skia bunnet fast på sleden. Det er svært praktisk i harde utforkjøringer og krevende terreng fordi man da har skutermatte å stå på for bremsing. Dette gjør sleden svært praktisk for få hunder. Den veier heller ikke stort mer enn en stor fjellpulken med brems.

I dag starta me å fikse dynna på gamlestugu, som gjekk treigt. Så blei det rydding på verksted i regnværet. Seinere utendørs. Etter at ungane kom fra bhage blei det masing om traktorkjøring så da blei det felling av furu. Dagen blei avslutta på verksted med å gjørå ski-sløån om til toboggan ved å senke plata lenger ned. Seinere skal den pusses og oljes med ovatrol og bytte sledebelegg før neste sesong. Men nå e det snart kvelden: Over og ut!