Tinnsjåstrånda i dag

I dag har jeg lagt til en ny kategori på bloggen: Småbruket. Småbruket på Tinnsjøstrånda har vært vår base siden 2010 og her tilbringer vi mye av vår tur i nærområdet. Et av de største prosjektene har som sagt vært å åpne tunet tilbake til slik det var på 60-tallet og det har vært moro og mye jobb. Bytting av tak, snekring og diverse er også prosjekter som vi har jobbet med. Det har vært veldig utfordrende fordi jeg hadde mer erfaring i teltliv, primusfyring og ekspedisjonstilværelse enn å kitte vinduer og høgge tømmer.

Mange av oppdateringer i bloggen har handlet om småbruket og nå var det på tide å få en egen kategori på bloggen som omhandler dette prosjektet. Det er mye arbeid å gå tilbake på de tidligere bloggpostene og merke de som hører til det med «Småbruket» for siden januar 2009 har jeg blogget omkring 1500 innlegg. Så dette blir jeg ikke ferdig med i dag. Les mer om tanken bak dette på siden: «Om villmarkhistorier» i menyen.

SjLFfC_crop
trykk for 360 panorama

Der står det også litt om bildevalg, bruk av mobil osv. Det irriterer meg i dag at jeg ikke har tatt flere 360-panoramas. Når man fotograferer søker man automatisk det «vakre» og velger utsnitt etter dette. For å se endringer på bruket burde jeg tatt bilder rett inn i svarteste skogen og på stygge vegger e.t.c. Da hadde man virkelig sett endringene. På 360-panoramas kan man ikke «lure seg unna» slik med perspektiv-valg og det er nyttig med tanke på det dokumentariske… Dagens 360 her  Nåvel i dag blei det kun et bilde fra 2.etg på huset og nordover. Gamlestugu står åpent og fint i landskapet nå, men fortsatt skal noen furutre nedpå og stuv skal graves. Lang prosess….. Over og ut

Gamlestugu og nordover på Moen (TRYKK PÅ BILDET FOR STOR VERSJON)