Pondus sin fyrste dag i Telemark

Det er veldig spennende med nytt flokkmedlem. Store forventninger til Pondus. Alt gikk bra gjennom natta. I hundegården har vi som sagt ikke hund på kjetting og de går løse. Derfor er det viktig at tone og rang setter seg uten noe tull. Pondus har funnet seg godt tilrette. Litt knurring første gang han gikk inn i gården og 1 time med pissing og sparking av grus med hevet hale gjorde det klart for de to andre at :»I am the new boss in town». Hals syns dette var helt greit og logret og moret seg. Prikken syns det var litt skummelt og holdt seg i hundehuset. Alle hadde tøyd opp i dag tidlig og jeg kom ut til hunder som logret og boffet og hoppet på to.

IMG_6022.JPG

Pondus er en pelsdott av en hund. Her i fra Tinnsjøstrånda i dag tidlig.IMG_6021.JPG

Hals, Pondus og Niri på Tinnsjøstrånda. Engholm-huskyen Hals på 11 år blei liten i forhold. Det er Hals jeg er ute etter en erstatter etter, da han har pensjonert seg. Hals veier 28kg. Pondus veier 31,5 (Ser litt større ut, men pelsen lyver. Pondus er godt trent)IMG_6023.JPG

Gregar 7år og Pondus. IMG_6042.JPG

Cecilie lurte på om jeg hadde lyst å drepe meg selv når jeg dro ut med Pondus og Prikken på sykkel første dagen. -Like greit å bli kjent, tenkte jeg. Så det blei en trekktur. Merket godt at Hals var byttet ut med en liten hest. Bremsene fikk kjørt seg. En av grunnene til jeg valgte sykkel på første økt var at jeg ikke har innkalling på Pondus enda og jeg tørr rett og slett ikke ski med disse to før jeg har fått knyttet litt kontakt. Har også lyst å lære han kommandoen: «gå bak». Har også tenkt å låne en slede slik at jeg får dratt til fjells. Litt enklere i tøffe utforkjøringer med skutermatte og fotbrems..Ski er litt mer hardcore når det er mye kraft. Må bli litt kjent først. IMG_6043.JPG

Fikk kjenne litt på varmen i dag så det blei ofte drikkepauser og avkjøling på snøen. Pondus er som sagt litt mer dominant enn hva jeg er vant til. Ikke noe krangling eller noe, men sier litt i fra til Prikken at det er han som er sjefen. Prikken takler det bra, men det er nok litt frustrerende for Pondus forstår ingen kommandoer enn «stå og frem» enda. Ikke så greit å få kjeft av jyplingen for Prikken når han går riktig til venstre og ikke klarer å rikke den store Pondus av flekken og attpåtil få murring. Jeg gav de klar beskjed om at jeg ikke liker det.IMG_6044.JPG

Oppe på Nisi stoppet vi for å se på utsikten. Pondus syns nok dette var saker. Tinnsjøen kan ses nede i bygda. Venåsfjell til venstre.

IMG_6045.JPG

Nede ved Tinnoset blei det litt bading og drikkepause. Pondus som overnattet siste natt i fjøset hos Inger-Marie hadde godt av å få av seg den værste fjøslukta. Småbruket vårt ligger helt i høyre bildekant på dette bildet.

Har sinnsykt lyst til fjells i dag, men får se om jeg får lånt sleden i dag. Om ikke så blir det tautrosse i Tinnsjølien. Pondus fikk prøve en ny kommando i dag. «Gå bak». Det syns han var snodige greier, men etter et par runder i Tinnsjølien med tautrosse så håper jeg at det sitter. Trur jeg må henge på noen meter ekstra tau etter å ha fått denne kraftpluggen i hus……

Fortsetter seinere. Peace out!