Overgang til Sony speilløst

Jeg har i denne siste tiden solgt unna mye kamerautstyr. Dette skyldes flere faktorer. Viktigst er kanskje at fotograferingen har endret seg i takt med familielivet. Det kjennes for egoistisk og lite familievennlig å bruke så mye tid i kamuflasje som før. Derfor lå store deler av kamerautstyret ubrukt. Jeg brukte stort sett 5dmarkiii og 35mm 1,4.

Etter at Sony kom på markedet med sine speilløse modeller har de fattet min interesse. Først og fremst fordi jeg ønsker mindre og lettere utstyr. Men også fordi at speilløse modeller åpner for bedre autofokus under videofilming.

Nå vel. Jeg skal komme tilbake til dette etterhvert. Jeg har gjort både positive og negative erfaringer.

Først til en liten nyhet for meg. Sonykamera åpner for trådløs fjernstyring av kamera (wifi) fra smarttelefonen. Det åpner også for trådløs filoverføring. F.eks om man ønsker å dele et bilde med tlf til blogg eller sosiale medier direkte fra felt. Til min overraskelse funker dette også om man kun gjør opptak i raw. Bildet jeg deler her er tatt på iso 6400 f/9 og 1/50 sek. Behandlet i Google snapseed på tlf. Ramme og tekst i camera+. Kommer tilbake til dette seinere. Legger ut både behandlet og ubehandlet versjon. Se helst full strl. (Kan bli mindre mobilfoto på bloggen med denne versjonen

20141007-102702.jpg

20141007-102633.jpg