Prikken og eg

IMG_2648

Foto: Prikken og eg på dagens tur. Drikkepause.

Det er noen ganger et tiltak å komme seg ut seint på kvelden. Og det er vanskelig å komme seg ut før klokka har blitt 20:00. Da er ungene i seng og det er tid for egotripp eller arbeid. Det er mest slik i småbarnsperioden. Og Cecilie og eg begynner å få trening. Eg venter stort sett på å dra ut til etter at Niri har sovna på kvelden. Det er ikke enkelt for Cecilie å ta seg av en baby som helst vil henge i puppen og en 2 åring. Derfor er det best å vente til de to største sover. Men så fort ungane sover søtt gjelder det å være raskt ute.

I dag dro eg ut med Prikken. Motorsaga var med i ryggsekken for å rydde litt sti. Da er det mest praktisk med ei bikkje. Det har vært mye toppbrekk og nedfall i vinter og noen av stiene som eg har ryddet har ikke vært ryddet på veldig lenge. Neste gang vi skal ut å gå vil det gå raskere.. Eg har brukt ganske mye tid på å rydde stier i området.

Her er et 360 panoramabilde fra turen i dag. (Ses best med nettleserbrett eller smartelefon med gyro).

I dag har jeg forresten vært svett flere ganger. Eg har lagt ned ein hel del arbeid i å kjøre masse foran huset mot Tinnsjø. Det er en ganske familievennlig aktivitet siden Niri på 2 år elsker traktor, eller «totor» som han kaller den. «Assin» eller sekshjulingen som eg kaller den er også populær. Han er derfor med på noen runder før han roper «ferdig». Det begynner å bli fint nå, men det gjenstår en del pirk før det skal på litt meir jord, frø og vann.

Eg har litt problemer med å sitte stille i ferien. En vellykka ferie for meg er ikke parasoll og stillesitting. Det er eg totalt motstander av. Og aleinemødrene som gikk ut i media her før ferien og klagde sin nød for at de ikke hadde råd til ferie, syns eg er fantasilause og kjedelige. Eg må bare ha sagt det. Folk må da klare å aktivisere ungane sine i nærmiljøet. Ferie i Norge er fantastisk og kan være nesten gratis om man vil. Her er noen forslag: 1.) Grave makk 2.) Fiske tryte 3.) Plukke rips i trusa 4.) Plukke blåbær 5.) Plukke kantareller 6.) Plukke villjordbær 7.) Vedhogst 8.) Bade i Væringen (Eller din lokale tjønn). 9.) Barkebåt- konkuranse 10.) Gå på Gaustatoppen (Eller en annen lokal fjelltopp). Eller fjørti andre alternativer for den som ser mulighet og ikke kun begrensninger.

Å gå ut i media å syte for at dei ikke kan dra til syden med ungene er temmelig talentløst. Å kjede seg er forøvrig en bra aktivitet for unger. Dei trenger å kjede seg litt for å få trent opp kreativiteten. Og at de ikke har råd til å dra til syden bør de være glade for. Syden har ikke stort å by på. Det er min meining i alle fall…….