Prikken og Hals + litt mer hundeprat

_EP_5998

image2
Mobilfoto: Vidar Uglebakken / Prikken etter Finnmarksløpet 500

ADVARSEL: I dette innlegget kommer hundeprat av slektstre- typen og det er for den spesielt interesserte..

La meg begynne med Hals. Hals fikk jeg (gratis) av Sven Engholm i 2010: Her er stamtavla hans. Han er sønn av Lainen og Svonny. Lainen kommer av S.Engholms egne linjer og Svonny av Martin Buser/ Jeff King. Sistnevnte er kjente navn for de som følger med på Iditarod.

Fra Engholm sine linjer så merk at oldefaren heter Helge: En grønsky (Blanding av alaskan husky og grønlandshund). Går man tilbake der er det ganske mye gr/hund. Jeg kommer tilbake til Helge

Hals er en robust alaskan husky. Godt pelset og legger godt på seg, selv om det er bikkjekaldt ute. Han er en snill og myk hund og litt redd av seg. Men når trekkselen kommer på får han selvtillit. Da skal han på jobb. Han har verdens styggeste trav og dette trur jeg er årsaken til at jeg fikk han gratis, men dette betyr ikke så mye for meg. Det er viktigere at han er ærlig og jobber jevnt og trutt.

Prikken på 28kg (Mobilbildene) har jeg nylig kjøpt. Han er på vei sørover fra Finnmark nå. Jeg har kjøpt han av Vidar Uglebakken fra Alta. Se stamtavla hans her Prikken har gått som løpshund og fullførte Finnmarksløpet 500 til 8 plass i fjor (Siste delen av løpet som leder). I år gikk han også i Finnmarksløpet, men ble satt ut i Karasjok etter 35mil. (Uglebakken gikk inn til en solid 10.plass) Prikken går som leder og er sønn til Prio fra Roger Dahl. (Kjent som en av Dahls hovedledere). Prikken har litt pointer tilbake i linjene sine, men han har også Helge (Fra S.Engholm) som oldefar. Det skulle tilsi at Prikken og Hals er tremenninger (?) . Selv om han ser litt pjuskete ut på mobilbildene (Ikke så rart etter finnmarksløpet). Så ser jeg at han har ok pels. (Dog ikke av den lengste typen).

Vidar beskriver Prikken slik: Prikken (5 år, stamtavla 29601)etter Prio hovedleder til Roger D, meget god hardtarbeidende, svært godt pelset, spiser godt, uproblematisk og meget snill, lederhund, fullført Fl 500 i fjor 6 plass i NM (siste etappe som leder) Pasvik Trail i fjor til 4 plass, Alta 2 dagers i år 3 plass og 6 plass Tobaccotrail. En av mine første hunder, selges med tungt hjerte.

Om Prikken er en ok pulkhund gjenstår å se. Jeg vet imidlertid at det er en bra hund. Legg forøvrig merke til ansiktstegningene på Hals og Prikken… En viss familielikhet kan det se ut til. Kanskje de stammer tilbake fra grønlandshundlinjene generasjoner tilbake…

bilde3
Mobilfoto: Vidar Uglebakken: Prikken