Fant, Hals og eg på tur att

7,02 km på 1time:22minutt   I dag var dette slitsomt nok for bikkjene. Dette er mye mer slitsomt enn 2 mil på sykkel for dem. Jeg gikk raskt eller jogget hele runden. Bikkjene trakk tautrosse på 2,5 meter. Den kunne godt vært litt lenger sjølv om at den er tung nok i oppoverbakkene gjennom røslyngen utenfor sti. (Deler av turen er ikke på sti, men mesteparten begynner det å bli bra løype nå.) Jeg skulle tatt sko med pigg i skogen i dag. Det var tidvis glatt. Å springe slik med to trekkhunder er ganske utfordrende. Man må jobbe oppover slik at bikkjene ikkje har for mye belastning og man må arbeide nedover for da er det trøkk. I perioder må bikkjene finne seg i å løpe bak. Slik trening er ypperlig til å trene kommandoer som høyre, venstre, stå og gå bak. Etterhvert siger det inn….

Over Brekkevadet hadde Kåla stigi så høgt at det var isbru over og jeg var redd jeg måtte snu da det var speilblankt, men da bikkjene begynte å springe over var det bare å henge på eller skli i fossen og da valgte jeg det første.

Det er et stort høgdepunkt i hverdagen med slike treningsrunder.