Fant og Hals

Da har Fant kommet til oss i Telemark. Da jeg tok han inn i hundegården, ventet jeg et lite oppgjør til rangen var avklart. Det er vanlig med grønlandshunder og malamuter, men her var det ingen lyd eller dårlig stemning. Hals var strålende fornøyd over å få en ny kompis og Fant var lettere deprimert over å mista flokken sin. I hele natt har han stått å ropt og ult med jevne mellomrom. Bortsett fra dette har det ikke vært noe problem eller krangling. Det er jeg fornøyd med.

Hals og Fant drikker av samme forskåla nå og det ser veldig uproblematisk ut i hundegården.

Fant er en veldig mjuk og forsiktig type. Han er litt småredd oss ennå og må vel betegnes som litt sky. Sky hunder er litt kjedelig, men tross alt bedre enn oversosiale. Vi får jobbe med han ved å ta han en del inn i huset og være mye ute blant bikkjene. Så får han mjukes opp etterhvert.

I dag har Hals og Fant vært på sykkeltur med meg langs gamle vegen til Busnes. Fra Moen til Busnes er det vel en mil langs gamleveg. Så da blei det 20 km på guttane i dag foran sykkelen. Det så ikke ut til å plage dem, snarere tvert i mot. .

Fant var tydelig av moderne langdistanselinjer. Han travet lett der Hals galloperer og hadde et veldig fint steg. Han var glad og fornøyd og trekker brukbart. Men det skal bli spennende å se hvordan han duger med pulk og litt høyere belastning. Det holder ikke å springe fort for å være en god pulkhund. Han må også ta i når det gjelder.

Hals på sin side  blei jeg imponert over i dag. Feit og utrent som han er så jobbet han godt sammen med Fant.

Jeg begynner å ha god tru hva kommer til Fant nå. Litt spent på om han mjukner litt mer opp. Det er i grunn det jeg er mest spent på. Verken trekk eller andre egenskaper. Det er kjedelig med for sky hunder. Men han får få litt tid på seg så får vi se. I dag har han fått være en liten tur inn i huset til oss, men da var han veldig forsiktig.