Dette er Hals

Dette er Hals. Jeg har fortalt om han før, men gjør det gjerne igjen. Han er nå en 7 år gammel Alaskan Husky (Om jeg ikke husker feil). Alaskan Husky er ingen egen rase, men betegnelsen på blandingshundene som brukes i langdistanse hundekjøring og som har polarhund- preg. Tidligere har jeg hatt grønlandshunden Odin og jeg har fremdeles den pensjonerte alaskan malamuten Fenris. (Som jeg har fortalt om mange ganger)

Den store fordelen med Alaskan Husky fremfor de reinrasa linjene er at de ofte er mindre kranglete og enklere å ha med å gjøre. Nå er det sikkert mange som protesterer, men dette er mitt inntrykk. Alaskan Huskyen er ikke så hard som de reinrasa. Dette er i grunn bra. For meg som ønsker kun to hunder er det også viktig med ekstriør. For meg er det viktig at hunden har god pels og vedlikeholdsfrie poter. Jeg vil ikke ha hunder som jeg må ta på dekken og potesokker når vi er på tur. Derfor falt jeg på en husky fra Sven Engholm, som fremdeles har godt polare huskyer. (Det er det også mange andre som har). Jeg vil ha bikkje som tåler å ligge i snøhaugen gjennom en vinterstorm.

Hals har behov for en kompis i sporet og løpe sammen med. Dette fordi at Hals er veldig myk og litt engstelig av seg. Han syns det er litt skummelt å springe foran han og han kan noen ganger bli usikker på om han gjør det riktige. Derfor fikk vi i fjor vinter en glad tispe (grønlandshund) fra nord, som desverre ikke gikk sammen med Fenris i hundegården. Etter dette er vi tilbake med Hals og Fenris igjen.

Denne vinteren vurderer jeg å la Hals springe sammen med lånt hund, enkelte ganger for at han skal få mer glede av treninga. Og i går skulle han egentlig kjøre sammen med spannet til Tom, men det blei ingenting av. I stedet har bikkjene fått hver sin tur inn i huset og det er et halvt år siden sist. Vi gidder sjelden å ta bikkjene inn i huset, men når snøen har kommet og vinterpelsen på (Røyter mindre), er det greit å slippe dem inn litt. Hals er like forsiktig som sist gang han fikk komme i huset og syns det hele er litt skummelt.. Men han knytter bedre kontakt til meg så det er bra. Og etterhvert slapper han mer av (Snorker ved siden av meg i dette øyeblikk).

Jeg har planer om å få tak i en trekk- kompis til Hals når det lir på. Det er mange bikkjer å få tak i der ute, men jeg har ikke bestemt meg for om det blir valp, unghund eller voksen hund. Det eneste jeg er helt sikker på er at det ikke blir grønlandshund eller malamute. De er jeg ferdig med. Det blir en stor alaskan husky. Gjerne 30kg pluss.. Jeg følger litt med på postlista for hundekjørere og finn.no, men er ikke veldig aktiv.