5 d mark III og jeg på skogstur i dag

5 d mark III og jeg på skogstur i dag

Det er ikke så ofte jeg starter opp arbeidsstasjonen. Laster inn bilder og ser litt på dem. Men i siste uka har jeg arbeidet litt foran datamaskinen igjen. Og da blir det tid til litt blogging.. Ikke at jeg har så mye på hjertet i dag. Det har jeg ikke. Men jeg kan jo fortelle om kveldens siste tur.

Turen gikk i nærområdet. Det er mange fine steder å stoppe å tenke litt underveis. Her er en av de stedene. Jeg fyrte et lite bål og tok noen bilder. Her har jeg forsøkt 5d mark III sin HDR funksjon i kamera.. Nyttig på en måte fordi man får et lite innblikk med en gang i felt. Samtidig var det krevende i dag å sitte helt stille. Uansett blir det ingen rawfil å arbeide med når man kommer hjem, men jpg. Man bør derfor velge funksjonen der man lagrer kildebildene og gå veien gjennom tiff hjemme. Uansett er det greit å ha et utgangspunkt. Her hvor jeg brukte lave lukkertider og det var vanskelig å få skarpe bilder var det uansett greit å vite om dette kan brukes eller ikke. De fleste eksponeringer slettet jeg. Dette tok jeg vare på. I alle fall en stund.

Hva syns jeg om 5d mark III? Tja.. Bildekvalitetmessig omtrendt som før. Ikke veldig mye bedre enn 5 d markII i alle fall, MEN autofokus er en annen verden og kamera har mange finesser som er i en helt annen verden enn 5 d mark II. Jeg veit ikke akkurat om det forsvarer kjøpet og oppgraderingen, men men.

Og hva er HDR? HDR står for HighDynamicRange. Alle kamera har et begrenset omfang hva gjelder å fange detaljer mellom de mørkeste skygger og de lyseste høylys. I dette bildet gjelder dette bålet og himmelen og den mørke skogen.. Derfor tar man 3, til flere bilder for å dekke et større område. Et lyst bilde som dekker skyggene, et for mellomtonene og et for høylysene har jeg tatt her. Så settes disse bildene normalt sammen på pc i ettertid, men her altså med en gang i kameraet… GJESP!

Unnskyld. Nå babler jeg i vei med kjedelig foto-teknisk prat, når jeg egentlig bør glede meg over den fine Telemarksnaturen. Det kan være mye å si om den. Høsten er fin nå og det er også naturen i vårt nærområde. Det er da noe å glede seg over. Men dette var ikke dagen for å greie ut om slikt……… Det får komme en annen gang.