ALASKA- feber

_MG_3450_MG_2155_MG_2451_MG_5296_MG_5172_MG_2000_MG_5275_MG_6290_MG_6365

Alaskaturen gjeng mot slutten. Mange upplevelsar. Mange ok bilde og mykje dårleg. For meg var upplevelsane viktigst på denne turen. Hadde bestemt meg for å være Alaska og U.S.A – turist. Det har jeg vært! (Begynner å bli feit).

Tenker tilbake på bjønnemøter. Dei blei det mange av. Hadde au nokre fine møter med landskapet i Denali- området. Men må nok tilbake dit. Landskap e vanskeleg å jobbe med. Krever konsentrasjon og tid. Må nok tilbake dit.

Å reise sammen med seks andre fotografer var nytt for meg. Eg plågår å rote mest rondt aleine. Det var ein fin upplevelse. Selskapet har vore av det beste og det har vore ein glede å bli kjent med gutta. 

Legg ut nokre bilde av høgdepunkta på turen. Laksefiskande bjønn, binne som ammar ungar og vakkert landskap. Det kjem eg til å hugse. Dårlege upplevelsar har det ikkje vore, sjølv om ein naturfotograf altid ynskjer seg meir. Blir aldri heilt fornøyd. I alle fall i augeblikk der me skal fryse augeblikket.

Mygg har me meir av på Tinnoset. Så det har ikkje plågå meg. (Sjølv om eg ikkje konne la være å kjøpe eit myggmiddel med 99% DEET som ein suvenir). Det gjeng mot haust her borte nå, så slik sett var me heldige, når det kjem til den plaga.

I følge ein del av dei andre guttane har dyrelivet vore onder pari, men det har ikkje plaga meg. Upplevingane kjem tettare enn på mine turar. Trur man får raskt Alaska- feber av slikt som detta her. Hadde eit uhell med kamera etter fyrste viku og det har hemma meg litt fotografisk. Skulle absolutt hatt 5d mark II å jobbe med landskapsfotograferinga.

Det var ei kort uppsummering. Fær sjå om eg arbeider litt med bildematrialet når eg kjem heim, men har mykje anna som har lagra seg upp au. Byrjar å glede meg til å arbeide med ved.

J-EP

PS: Bildene er gjort på min laptop, som er vanskelig å vurdere mhp mellomtoner. (Så det får bli det det blir). Bildene er klikkbare i større versjoner.