Natur og Foto.. Naturfotografene krever sin plass

Foto: En rådyrbukk i skogen, fotografert i forrige uke. Jeg har mye moro med rådyra om dagen.

Det er nå snart ett år siden jeg skrev innlegget: Naturfotografering, den nye folkejakta her i bloggen min. Jeg stilte også spørsmål om media hadde klart å følge med i tiden. Jeg tenkte da på det store antallet nye naturfotografer og at dette ble lite gjenspeilt i norske naturblader. Nå har altså Naturfotografene fått sitt eget magasin: Natur & Foto heter det. Det skal bli spennende å følge utviklingen. Jeg gratulerer!

Det skal bli spennende å følge med på utviklingen til bladet. Gode naturbilder blir det nok. Jeg håper at de klarer å gjøre et flott magasin, når det kommer til layout, reportasjefoto og naturstoffet og at det ikke kun blir et oppgulp av gode naturbilder, med en fattig tekst til. Veien kan bli kort til et laaaaaaangt gjesp og slike magasiner skumleser jeg i løpet av 2 minutter.

Første nummer

Første nummer har i alle fall mye spennende forsidestoff. Jeg har bladd litt i det og at jeg får følelsen av at dette er jeg ikke ferdig med, så er det bra. Litt How to do- stoff, litt dyrestoff, litt natur, litt reise, noen portrettintervjuer var det mest av i det første nummeret. Jeg trur at løssalgskjøpere (og oss andre) vil få følelsen av at de får det de betaler for.

Når det kommer til layout og bilder, kan slike magasiner fort bli litt kjedelige (Ironisk nok). Tabloide bilder som gjør seg i magasiner og i presse er ofte noe ganske annet enn hva som gjør seg på fotokonkurranser. Når det kommer til tekst (både vinkling og innhold) vil jeg tro at dette vil være en utfordring, også med en gjeng fotografer og dette er (nesten) like viktig i et magasin som det gode bildet. Innfallsvinkelen kan fort bli den samme og den gode skribenten må til for at en artikkel skal bli bra.

Jeg har lyst å trekke fram noen gullkorn i det første bladet. Det finnes mye godt stoff der både på tekst og bilder. Det er allikevel et par saker som jeg syns utpeker seg: Tom Schandy: Japan, Snøstorm og spa og intervjuet med Vincent Munier, syns jeg er eksempler på meget godt stoff. Disse interesserer meg. Dersom det blir mer av slikt har vi mye å glede oss til. Dette betyr ikke at det andre stoffet er dårlig. Snarerer tvert i mot. Her er det mye å lære og som underholder og inspirerer. Bildematrialet er førsteklasses som forventet.

Jeg gratulerer (og jubler) over at vi endelig har fått vårt eget blad. Det kjennes litt slik.