Klargjør utstyr


På bildet selskinnslue fra finnmark. Forsvarets isolasjonsplagg. Mikrofiber jakke med hvit og grønn side. (Dette er samme jakke som på blogginnlegget med Helge Søfteland fra NRK- Naturmagasinet, som jeg lå ut på bloggen 22. desember. Da med grønn side ut.) Bukse har samme løsningen. Kalles av av enkelte salopette. Denne er bedre å sitte i ved postering enn å sitte i f.eks sovepose eller lignende. (Det blir som å kle på seg soveposen). I min venstre hånd på bildet holder jeg Forsvarets ANNA (generasjonen etter den grå i ull). Dette er et genialt plagg som jeg bruker på nesten alle vinterturer. Den kneppes utenpå eller innpå skallbekledning. Slik slipper man av og på med sko /gamasjer/ski ++. Fantastisk plagg som kan brukes både utenfor og innenfor soveposen. Til søndag droppes denne da salopette-typen (vet ikke om denne kalles for den nye anna???) er varmere.
Jeg går god for alle disse plaggene og kommer til å blogge mer om dette skikkelig seinere.