IKKE imponert over bildekvaliteten på 7d

Jeg har tidligere omtalt lyden på Canon EOS 7d. Se her. Jeg har lovt å komme tilbake til mitt inntrykk av bildekvaliteten. Jeg har tatt noen tusen bilder med Canon EOS 7d nå, i mange ulike sammenhenger. Jeg er ikke imponert over bildekvaliteten, så dersom du har 40d eller 50d fra tidligere er det etter min mening ingen grunn til å oppgradere, dersom det er mye bedre bildekvalitet du ønsker deg.

Kamera leverer filer i 18mp. Men kvaliteten kan på langt nær sammenlignes med f.eks fullframekamera som 5dmark II eller 1ds mark III. Jeg anser ikke kvaliteten på filene som en revolusjon og trur nok ikke det er dette kamera jeg kommer til å bruke mest når det gjelder bilder for A1-print.

ER BILDEKVALITETEN VIKTIGST FOR DEG- Vurder andre investeringer

Dersom du ønsker kamera på grunn av værtetting, video og framerate, så er det god grunn til å oppgradere, men dersom du er ute etter bedre bildekvalitet (Og har 30d/40d/50d fra før), så hadde jeg helt klart overveid andre investeringer. Har du fotosekken full av lyssterke L-objektiver allerede? Dersom så er tilfelle og du ønsker å bruke mer penger på fotograferingen hadde jeg godt for fullframe.

Jeg har i flere år hatt ett kamera-hus med 1,6 crop factor. Siden 40d ikke bruker samme batteri som 5dmII var det naturlig for meg å oppgradere. Bruk av disse to kamera i lag er svært nyttig som to reisekameraer. Videofunksjon, framerate, værtetting og autofokus var andre ting som var positivt for meg. Bildekvaliteten er jo forbedret fra f.eks 40d, men jeg syns ikke kvaliteten har blitt så god at dette skulle være noen årsak til å investere i et nytt kamerahus.

Dette er mitt helt personlige inntrykk – rett fra levra.