Canon EOS 7d – lyd og video

VIDEO PÅ DSLR- 7d sammenlignet med 5dmarkII

HD- video på digitalt speilrefleks er en kjærkommen nyvinning for mange friluftsfolk. Speilrefleks og objektiver veier i grunn nok og mange har nok droppet videokamera, blant annet på grunn av vekt. Med kvalitetsvideo på speilreflekskamera åpner mange kreative muligheter seg. Levende bilder er gøy og mange vil nok finne dette kjærkomment til f.eks bildeshow og internett.

Jeg har testet ut Canon EOS 7d i helga og har fått sett litt på kamera. Førsteinntrykket er svært bra og kvaliteten på videoen klarer jeg ikke å skille fra 5dmark II.

Hvilke objektiver?

De fleste objektiver går greit til bruk med video, men bildestabilisator er tingen om du skal gjøre frihåndsopptak. EF: 24-105 f/4 L IS USM er min klare favoritt til 5dmarkII og frihåndsopptak. Til 7d blir vidvinkelen litt snau. Enkelte av videoopptakene i videoen under er gjort med 5dmarkII enten med overnevnte linse eller med 16-35 f/2,8 L USM.

Lyd

Frihåndsopptak med bildestabilisator gir fra seg en del lyd som plukkes opp av den interne mikrofonen. Det er gjort en klar forbedring med 7d, sammenlignet med 5dmarkII, men fremdeles er IS-støyen sjenerende. Med en Røde-videomikrofon forbedres lyden vesentlig. Jeg viser video med og uten ekstern mic under: Se selv. (Det er sludd i lufta og dette gir en del lyd i skogen). Jeg har brukt denne mikrofonen på videoen under. Testen av lyd kommer 1 minutt ute i videoen.

Dette var bare en liten snutt fra i dag. Ingen revolusjonerende bilder eller video. Jeg skal forsøke å snekre sammen litt mer i løpet av kommende uke. De som vil se flere videoer med denne mic og 5dmark II finner det på min side på youtube: http://youtube.com/villmarkshistorier (Se på orrleik og den første tiurfilmen)