Fugl Føniks- gjenfødelsen

  • Fugl Føniks er et fabeldyr fra egyptisk mytologi, hvor den er et symbol på gjenfødelsen. I følge sagnet lever Føniks 500 til 1000 år. Mot slutten av livsløpet bygger den reir i tempelet til Solguden Ra. Ved soloppgang antennes reiret av gløden til morgenrøden. (Det latinske navnet på Nordlys: Aurora Borealis betyr forøvrig: «Morgenrøden i Nord«.) Både fuglen og reiret som blir antent brenner kraftig og blir til aske.

Fra denne asken gjenoppstår Fugl Fønix, som en ny fugl som stiger til himmelen. Les mer om Fugl Føniks her.

_MG_9698
Dette viste Ove Jensen og jeg lite om. Men vi ble vitne til to stk Fugl Fønix gjenoppstått fra «morgenrøden i nord: Nordlyset». Fugl nr. 1 som en pelikan i nordlyset (eller kanskje en hegre?) og fugl nr.2 som en havørn i form av en sky gjennom nordlyset i det fjerne. Som dere sikkert vet kommer nordlyset av partikler fra Sola, som lyser når de treffer atmosfæren. Solguden Ra ordnet opp!Takk for det Ra! (Trykk på bildene for store versjoner)

Det var foreløbig alt fra Nord-Norge denne gang. Jeg kommer snart tilbake.