Soppskogen

Ut på høsten er det fint å ta seg en soppskogen. Jeg er på langt nær noen ekspert på sopp, men kjenner til en del spiselige arter. Det er allikevel kun kantarell som jeg går for å plukke. Det er en nydelig matsopp. Dessuten er sopp flotte fotomotiver, så da er det greit å ta seg en tur i skogen for å fotografere og plukke litt.

Hold dere til kjente arter og vær kritisk til kilder
Hvert eneste år forgiftes nordmenn av sopp. Som med mye annet begynner det først å bli skummelt når man kjenner seg som en ekspert. Det er først da man prøver seg på arter utenfor de seks sikre. (For øvrig er det vel egentlig kun 5 sikre fordi Rødskrubb må varmebehandles og regnes som giftig rå og har faktisk ført til sykehusinnleggelser. Les mer her) . Det finnes mange sopparter og kun noen ytterst få er giftige, men det er allikevel grunn til å være varsom. Det er sykehusinnleggelser vært eneste år av andre som har følt seg sikker i sin sak. (Les mer her på klikk.no om sopp.)

For min del får jeg dekket sopp- hungeren med den sikreste av alle: Kantarell. Den kan ikke forveksles med noen giftig sopp og er en nydelig matsopp. Fra denne turen ble kantarellen tilbredt slik. Stekt i panne med smør (Skikkelig smør!) med 

 

pepper og salt, kokt i bayer øl og litt fløte. Smakt til med kikkoman og solbersirup og bittelitt hvitløk…. Prøv den du!
robildene ble tatt med Tamron 90mm macro og
vidvinkelbildene med 24mm f/1,4 II. Det var første turen i skogen med dette objektivet og det er et fantastisk morsomt objektiv. Det har allerede blitt en favoritt og jeg fatter ikke at jeg ikke har kjøpt den før nå. Jeg skal komme tilbake til erfaringene med dette objektivet seinere, men førsteinntrykket er fantastisk.

Telefonnummeret til Giftinformasjonssentralen er 22591300_MG_8943