Kongeørn i furu

Jeg har ikke rukket å etablere en god åteplass for rovfugl i år. Det er litt trist når vi kommer ut i februar. På denne tida er fuglene normalt godt innforet. Hønsehauk, kongeørn og havørn kommer jevnlig på åtene til naturfotografer over hele landet. I konkuranse med kråker, rev og ravn.

Jeg er derfor opptatt med andre ting og har utsatt foringa frem til nestkongeørn-i-furu e år. (Jeg skal komme med mer informasjon om viltstell senere. Vær tolmodig om du ikke kjenner til slikt fra før. ).

Jeg var derfor veldig glad for tre dager siden, da noen kompiser ringte å tipset meg om ei kongeørn 7-8 km fra kontoret mitt. Jeg var ikke vanskelig å be og slang meg i bilen og kjørte.

Trur du ikke at kongeørna fortsatt satt i furua når jeg kom ned! Jeg rakk til og med å få tatt 4-5 bilder før den syns at oppmerksomheten var i største laget. Det ble selvsagt ikke noen blinkskudd. kongeørn-i-furu2 Det var ikke derfor jeg var glad. Det viser at det er kongeørn i distriktet gjennom vinteren og det gjør det enklere å få til åtet senere. Hønsehauk er det også godt med i området.

På bildet kan man se at Kongeørna trykker i furutoppen. Den var ikke lett å oppdage og hadde ikke mine kamerater sett den tidligere hadde jeg nok mest sannsynelig kjørt rett forbi.

Takk til Hans Olav Kaasa og Tom Hegna!

image_thumb[8] Del dette innlegget på facebook

Alt innhold: © Jan-Eilert Pedersen

Villmarkshistorier / Villmarkshistorier- blogg